Ballonfiësta Barneveld verdeelt 35.000 euro over zes goede doelen

Logeerhuis Q-Dreams
Logeerhuis Q-Dreams
Foto: Mariëtte Luyken

BARNEVELD – Tijdens de sponsoravond van de Ballonfiësta Barneveld zijn woensdag donaties uitgereikt aan vertegenwoordigers van zes lokale goede doelen. In totaal was een bedrag van 35.050 euro te verdelen, de opbrengst van het ballonevenement dat dit jaar voor de veertigste keer op de agenda staat. De sponsoravond werd gehouden bij Aeen Exclusieve Automobielen in Barneveld.

De grootste bijdrage van 9.800 euro was voor woon- en dagactiviteitencentrum Tharah aan de Vliegersvelderlaan in Barneveld. Het geld is bestemd voor aanschaf van een toverlantaarn, een ‘intelligente’ beamer die beelden projecteert op een tafel, waar gehandicapte bewoners puzzels op kunnen leggen of bewegingen kunnen volgen. Namens Tharah waren Marieta van Ginkel, Willian van de Craats en Marijke van Vliet aanwezig, samen met bewoners Antje van den Dungen, Jolanda van den Brink en Harm Jan van de Breevaart.

LOGEERHUIS Stichting Q-Dreams uit De Glind, een logeerhuis voor meervoudig beperkte kinderen, ontving 8.500 euro. Dit bedrag is bedoeld voor de aanschaf van een jacuzzi waar gehandicapte bewoners in kunnen liggen en voor een plafondlift om bewoners uit hun rolstoel over te brengen naar de jacuzzi. Q-Dreams was vertegenwoordigd door Quirine Stinga en Suzanne Looyer met bewoners Myrte Haan en Mees Oolders.

FIETSLABYRINT Zorgcentrum Elim aan de Vliegersvelderlaan in Barneveld heeft 6.000 euro ontvangen voor een fietslabyrint, waar ouderen met een fiets in beweging kunnen blijven. Namens Elim waren welzijnsmedewerkers Janneke Soetendaal, Marja Besselsen en Pieter Witvliet aanwezig met bestuurslid Ton Janse van Vrienden van Elim.

DUOFIETS Zorgcentrum Neboplus locatie Voorthuizen (Het Voorthuis), kreeg een duofiets met een waarde van 5.250 euro. Deze werd in ontvangst genomen door manager Folkert Jans van Het Voorthuis en Monique Lodeweges, teamcoördinator service & gastvrijheid en vrijwilligers.

HUIFBEDRIJDEN Stichting Huifbedrijden Barneveld ontving 3.500 euro voor aanschaf van voer en stro en voor zorg voor de paarden. Voorzitter Theresa Donkervoort, penningmeester Yvonne Blankenspoor en secretaris Marieke de Boer zijn er blij mee. Op een huifbed tussen twee paardenruggen kunnen ernstig gehandicapten ‘paardrijden’.

FITNESSTOESTEL Directeur Wilma Gorissen en Heico van den Hudding van Ons Bedrijf, leer- en werkbedrijf en dagbesteding, zijn verrast met een donatie van 2.000 euro als bijdrage in de aanschaf van fitnesstoestellen voor de nieuwe fitnessruimte. De toestellen zijn beschikbaar gesteld door Medifit.

BALLONFIËSTA 2024 De voorbereidingen voor de veertigste editie van de Ballonfiësta Barneveld zijn alweer in volle gang. Het vierdaagse evenement op de Koewei achter kasteel De Schaffelaar vindt dit jaar plaats op woensdag 21, donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus.

Ingezonden

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen