112

Beelden van de inbraken in Ede en Barneveld

In Barneveld zoekt de politie drie vrouwen die inbreken op de Groen van Prinstererlaan. Ze hebben veel sieraden buitgemaakt. En in Ede mist de bewoner van een woning in de Rubensstraat een laptop. Maar hij filmde de dader wel.

Op beelden in het opsporingsprogramma Plaats Delict is een man te zien die in Ede door de woonkamer loopt. Ook morrelt hij aan de beveiligingscamera.

De gedupeerde bewoner ziet die beelden op het moment van de inbraak ook, hij is op dat moment niet thuis en krijgt een melding op zijn telefoon. Het slachtoffer belt de politie, maar die is te laat. De vogel is gevlogen wanneer agenten arriveren.

Een kwartier binnen

In Barneveld slaan drie vrouwen toe in een woning in een appartementencomplex. Ze stelen ringen, oorbellen, armbanden en kettingen.

Ze zijn ongeveer een kwartier in de woning geweest, zegt de politie. De politie acht het niet ondenkbaar, dat de sieraden online te koop zijn gezet.

“In een woning met eenvoudige sloten heeft een inbreker met een schroevendraaier en een koevoet maar een paar seconden nodig om binnen te komen”, zei een woordvoerder van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid onlangs in Plaats Delict.

“Dat wordt heel anders als je inbraak werend hang-en-sluitwerk hebt. Dan lukt een inbraak niet of heel moeilijk.”

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer Barneveld: 2023593312, zaaknummer Ede: 2024009309.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen