Wildkanseltochten

Foto: NCV

Speuren naar wild doe je vanaf Natuurcentrum Veluwe!

Onder begeleiding van een natuurgids een rustgebied in mogen is heel bijzonder. Misschien zie je edelherten of wilde zwijnen. Soms komt er een vos of heel zelden een das voorbij. Maar ook reeën laat zich zien en sinds kort loopt er ook een andere viervoeter op de Veluwe rond: de wolf! Daarom organiseert Natuurcentrum Veluwe in april weer meerdere keren per week een Wildkanseltocht. Het blijft altijd spannend wat je vanuit dit “natuurtheater” gaat zien. Onderweg vertelt de gids allerlei wetenswaardigheden over de dieren en hun leefomgeving.

Er is een grote kans om wild te zien vanaf wildkansel De Hindekamp, op ca. 2 kilometer afstand van Natuurcentrum Veluwe. De wildkansel is alleen toegankelijk onder begeleiding van een gids van het Natuurcentrum.

Je vertrekt met de fiets (staat evt. voor je klaar bij het Natuurcentrum) en laatste stukje wandel je naar de wildkansel. De ruimte is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

De tochten duren tot de schemering, ongeveer 2 uur. Neem een verrekijker mee en draag bij voorkeur donkere kleding en gemakkelijke schoenen. Er mogen foto’s gemaakt worden, zonder flitser.

De kosten van een Wildkanseltocht, inclusief het gebruik van een eenvoudige fiets van het Natuurcentrum, bedragen € 12,50 p.p. voor volwassenen en € 10,00 p.p. voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Voor kinderen ouder dan 12 jaar geldt de prijs voor volwassenen. De tocht is niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar!

Kijk voor meer informatie en aanvangstijden op www.natuurcentrumveluwe.nl

De wildkanseltochten beginnen bij Natuurcentrum Veluwe, Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede).

Voor deelname aan deze tochten is reserveren noodzakelijk.

Reservering en betaling kan alleen via www.natuurcentrumveluwe.nl

Deelnemers worden verzocht uiterlijk 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen