112

Update ontruiming Centrum Ede – Gijzeling in Café Petticoat

Ede, 30 maart 2024
Ede, 30 maart 2024
Foto: Ede.Nieuws.nl

Politie zegt ‘blijf weg uit centrum van Ede’

EDE – De politie roept mensen zaterdagochtend op om weg te blijven uit het centrum van Ede vanwege een incident. Blijf binnen en kom niet kijken”, schrijft de politie op X.

De melding van het incident kwam binnen op het adres van Café Petticoat aan de Nieuwe Stationsstraat op het Museumplein.

De politiewoordvoerder Simon Klok kon rond 10. 40 uur nog weinig zeggen, van er zich allemaal afspeelt in het café. Het betreft een gijzeling door een verward persoon, die het aanwezige personeel gijzelt van Café Petticoat aan de Nieuwe Stationsstraat in Ede.

Het betreft waarschijnlijk een gevaarlijk, verward persoon, en om wapens of en explosieven. De EOD is ook in het gebied aanwezig en hebben een afstand bestuurde bommobiel ingezet, om zo nodig een explosief te ontruimen. Ook heeft de politie de DSI ingezet, dat is de landelijke politieondersteuning. Er is ongekend veel inzet van de politie, brandweer, en andere hulpverlening.

Er is een gebied ontruimd, van ongeveer 150 woningen. De bewoners worden opgevangen in het gemeentehuis van Ede.

Ook het treinverkeer op de Valleilijn tussen Ede – Wageningen en Barneveld – Zuid is stilgelegd. De winkels in het afgesloten gedeelde van Ede zijn voorlopig gesloten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen