Petitie tegen helihaven Barneveld

Foto: Kev via Pixabay

BARNEVELD – Ruim 2300 mensen ondertekende de petitie tegen de komst van de helihaven bij het Schaffelaarsebos in Barneveld

‘Het is slecht voor de natuur en er komt geluidsoverlast van’. Dat vat het standpunt van ruim 2300 ondertekenaars samen. De provincie Gelderland is van plan een vergunning af te geven voor het kleine vliegveld voor helikopters, maar dit is tegen het zere been van veel inwoners.

Dit schrijft Omroep Gelderland op haar site.

“Het is bizar dat een luchthaven zo dicht naast een bos kan komen”, zegt Annelies Leusink van Plaatselijk Belang Barneveld. Ze is de initiatiefnemer van de petitie. “We leven in tijden van klimaatproblemen en natuur die het moeilijk heeft.” Collega-bestuurslid Carl Koetsier vult aan: “Als je wandelt in het Schaffelaarsebos, dan kom je hier niet om een helikopter te horen.”

Zakelijk

Van de provincie mag er straks bij daglicht 750 keer per jaar opgestegen en geland worden op de helihaven. De eigenaar gaat zijn helikopter gebruiken voor zakelijke reizen, zo laat hij weten. Hij wil verder niet ingaan op de bezwaren tegen zijn vliegveld.

Ook een aantal andere gemeentelijke politieke partijen is niet gelukkig met de komst van de helihaven. Toch kan er volgens het gemeentebestuur voorlopig niks tegen de komst van de luchthaven worden gedaan. Enerzijds omdat het plan aan alle eisen voldoet, aan de andere kant omdat de provincie verantwoordelijk is voor helihavens.

Bezwaar

“Het is bijzonder dat bij zo’n controversieel onderwerp niet is getoetst wat de Barnevelders er eigenlijk van vinden”, vindt Koetsier. Plaatselijk Belang Barneveld is om die reden de petitie gestart en wil deze gaan gebruiken om bij de provincie bezwaar te maken tegen de komst van de haven. “We hopen écht dat dit plan niet doorgaat”, zegt Leusink. “Dit moet je niet willen.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen