Barneveld lanceert campagnefilm tegen pesten

Foto: Nee tegen pesten

Barneveld heeft de campagnefilm ‘Samen staan we sterk tegen pesten’ gelanceerd. In een bomvolle zaal van het Schaffelaartheater maakten ruim 500 schoolkinderen symbolisch een vuist tegen pesten. De campagnefilm is breed ondersteund: alle 33 scholen, vele grote en kleine sportverenigingen en diverse ondernemers en maatschappelijke organisaties in de gemeente steunen de campagne. Ook was de promo veelvuldig te zien op VOC Lokaal tv. De rijksoverheid stimuleert verschillende programma’s om pesten tegen te gaan. In de gemeente Barneveld wil men verder gaan en zijn de handen ineen geslagen om samen sterk te staan tegen pesten. In de film maken diverse kinderen en volwassenen uit de gemeente Barneveld een vuist tegen pesten. Meer over dit onderwerp op onze website.

Ze laten zien wat pesten met je doet en dat pesten nooit oké is: op school, de vereniging, het werk of waar dan ook. De campagnefilm is ontwikkeld in samenwerking met de Barneveldse organisatie ikpestniet.nl. Na de aftrap van de campagne rolt Be Active een programma uit met bestaande en nieuwe activiteiten waarin aandacht is voor pesten. Nieuw is dat Be Active culturele activiteiten gericht tegen pesten gaat organiseren, zoals een theatervoorstelling of workshop.

Daarnaast zullen sportverenigingen in de gemeente gestimuleerd worden een pestprotocol op te stellen en zal Be Active voor deze verenigingen en hun trainers/begeleiders voorlichtingsbijeenkomsten organiseren over pesten. In het schooljaar 2016/2017 zal gestart worden met schooljudo, waarin pestgedrag onder kinderen ook bespreekbaar wordt gemaakt. Be Active zal verder de jaarlijkse nationale Week Tegen Pesten invullen met activiteiten op basisscholen en het Meldpunt Discriminatie en Pesten nog meer onder de aandacht brengen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen