Op zaterdag 2 november is het weer tijd voor de Natuurwerkdag!

Foto: Staatsbosbeheer

Wat is het doel?

Het Kootwijkerzand bestaat voor een groot gedeelte uit zandverstuiving en een deel uit heide. De zandverstuiving groeit langzaam dicht met mossen en kleine boompjes. Dit klinkt niet heel ernstig, maar voor soorten zoals de duinpieper, tapuit, draaihals en verschillende vlindersoorten en andere insecten betekent dit het verdwijnen van hun leefgebied. Dat willen we natuurlijk voorkomen. En om dat te doen, gaan we met z’n allen op zaterdag 2 november zo veel mogelijk van deze boompjes en mossen verwijderen.

Zo zorgen we er samen voor dat we kunnen blijven genieten van deze bijzondere soorten!

van deze bijzondere soorten!

Kleine heivlinder

Komt u ons helpen?

Wij verwelkomen u graag tijdens de Natuurwerkdag! Naast dat het werk dat we op deze dag verrichten erg nuttig is, is het tevens voor uzelf fijn en gezond om lekker buiten in de natuur te werken! En wees niet bang dat de werkzaamheden te zwaar voor u zijn: u kunt helemaal zelf bepalen hoe zwaar u het maakt. U kunt zich bijvoorbeeld prima richten op de wat kleinere bomen, of u neemt wat extra pauzes. Alles is mogelijk, want ook alle kleine beetjes helpen! De Natuurwerkdag zal om 09:30 uur van start gaan en duurt tot ongeveer 15:00 uur. Meld u aan viaNatuurwerkdag Kootwijkerzand

Tussen de werkzaamheden door: een gezellige lunch, midden in de natuur

Wat doen wij?

Wij zijn inmiddels al een tijdje bezig met het voorbereiden van de Natuurwerkdag. Binnenkort staat er een veldbezoek gepland, om het werkgebied even goed te verkennen. En om te kijken met welke stukken we extra rekening moeten houden, omdat daar bijvoorbeeld belangrijke soorten staan die we moeten besparen. Verder zorgen we er natuurlijk voor dat de koffie klaarstaat en dat u tijdens de pauzes kunt genieten van een heerlijke kop soep en een muziekje!

Ik hoop jullie te verwelkomen op de Natuurwerkdag!

Marleen van Eck

Stagiaire Veluwe Midden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen