“Op zoek naar wild” zaterdag 4 januari 2020

Foto: Veluwe Natuur centrum

Wandelend langs een aarden wal, een landbouwenclave en drinkplaatsen voor wild, ga je samen met de boswachter op zoek naar sporen van zwijnen, edelherten, dassen en vossen. En de kans bestaat altijd dat je een zwijn of edelhert tegenkomt.

Tijdens deze tocht ontdekken natuurliefhebbers hoe een leefgebied van een edelhert, wild zwijn of das eruit ziet. Ook zal de boswachter iets vertellen over het ontstaan van de Gelderse Vallei, de eeuwenoude karrensporen, boomsoorten en de aparte heuvels aan hun vorm herkenbaar als de z.g. grafheuvels. Als je moe, maar voldaan terugkomt, kun je in het Natuurcentrum tegen betaling nog genieten van een kopje koffie of thee, en even napraten met de boswachter.

Stichting Natuurcentrum Veluwe organiseert deze wandeling op zaterdag 4 januari.

De wandeling start om 13:30 uur en duurt ongeveer 2 uur. De tocht is niet geschikt voor rolstoelgebruikers, en goed schoeisel is aan te bevelen. Deelnemers worden verzocht een kwartier voor aanvang van de wandeling aanwezig te zijn.

Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe, gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede). De kosten van deze wandeling zijn € 6,00 p.p. voor volwassenen en € 3,50 p.p. voor kinderen tot en met 12 jaar.

Voor deelname aan deze excursie is reserveren noodzakelijk.

Dit kan via de website www.natuurcentrumveluwe.nl

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden