Bijen: bijzonder, belangrijk, maar ook bedreigd

Foto: NC

Bijen zijn voor de meeste mensen zoemende dieren die op plantenvoedsel zoeken en ze bestuiven. Dat zijn honingbijen uit bijenkasten, die in het veld, in boomgaarden of op de heide staan. Deze sociale bijen worden door bijenhouders ofwel imkers gehouden. Maar er bestaan ook wilde bijen.

Natuurcentrum Veluwe organiseert op woensdag 9 en 30 augustus rond het Natuurcentrum een bijenexcursie, waarbij een natuurgids en tevens imker vertelt en laat zien waarom insecten zoals honingbijen, wilde bijen, maar ook hommels, wespen en zweefvliegen zo belangrijk zijn voor planten en dus ook voor mensen. En na afloop krijgen kinderen een verrassing mee naar huis.

De excursie begint om 13:30 uur en duurt ca. 2 uur.

De kosten van deze excursie bedragen € 10,00 p.p. voor volwassenen en € 8,00 p.p. voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Voor kinderen ouder dan 12 jaar geldt de prijs voor volwassenen. De tocht is niet geschikt voor kinderen onder de 6 jaar!

Kijk voor meer informatie op www.natuurcentrumveluwe.nl

De excursie begint bij Natuurcentrum Veluwe, Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede).

Voor deelname aan deze excursie is reserveren noodzakelijk.

Reservering en betaling kan alleen via www.natuurcentrumveluwe.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen