Externe onderzoeken naar locaties en samenstelling van toegepast zand

Foto: Barneveld.nieuws.nl

De gemeente Barneveld laat op korte termijn onderzoeken waar in Barneveld het zand, dat volgens de omgevingsdiensten niet mocht worden toegepast, terecht is gekomen. Ook wordt onderzocht of de stoffen, die in de rapporten worden genoemd, nog steeds in het zand voorkomen.

De gemeente Barneveld laat niet één, maar twee bureaus onderzoek doen: “Het ene bureau onderzoekt, terwijl het andere bureau controleert of het onderzoek op de juiste wijze is uitgevoerd.

We proberen op die manier volstrekte duidelijkheid te krijgen over waar het zand is toegepast. Dat is belangrijk voor de inwoners. We hebben, in samenspraak met een klankbordgroep van bewoners, voor deze onderzoeksopzet gekozen”, aldus de wethouders De Kruijf en Van Daalen. “Daarnaast willen we graag dat iedereen na afloop van het onderzoek, van het onderzoeksbureau, een brief ontvangt met de resultaten.”

Korte termijn

De gemeente Barneveld doet er alles aan om het onderzoek (en het controleonderzoek) zo snel mogelijk te organiseren.

Informatiebrief

De gemeente Barneveld heeft alle bewoners van de wijken Veller, Eilanden-Oost en de overige locaties die in de rapporten van de omgevingsdiensten staan vermeld, een uitgebreide informatiebrief gestuurd. Deze is ook te downloaden via de website (barneveld.nl/bouwgrond). Hier is ook een overzicht van vragen en antwoorden te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen