Verbouwing Johannes Fontanus College eerder

Foto: Google prtsc

De gemeenteraad van Barneveld stemde unaniem in met het plan om in april 2020 te starten met de verbouwing van de middelbare school.

Op papier is de school pas in 2024 toe zijn aan een verbouwing, maar de school ziet kansen om nu al aan een verbouwing te beginnen omdat het onderwijs veranderd en het gebouw daarom aangepast moet worden.

Om eerder aan de verbouwing te kunnen beginnen betaalt de school de voorfinanciering de eerste vier jaar zelf. Hierdoor maakt het voor de gemeente financieel niet uit dat de verbouwing vier jaar eerder begint. Na die periode betaalt de gemeente 15,6 miljoen euro voor de bouw.

‘De school heeft kenbaar gemaakt dat het duidelijk niet om stenen gaat, maar om een doel die het onderwijs ten goede komt.

Tijdens de verbouwing zullen vele lessen uitwijken naar het oude pand van de Fraanjeschool en daarom is geen noodlocatie nodig..

In het voorjaar van 2020 moet de bouw beginnen en kan het vernieuwde gedeelte van de school rond september 2021 geopend worden voor gebruik.

Bron: Omroep Gelderland

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen