Opening gerenoveerde muziektent Barneveld door wethouder Burgwal en dorpsdichter Brigitte Veltman

De Barneveldse Muziektent aan de Van Hogendorplaan is de afgelopen maanden flink gerenoveerd. Op maandagavond 15 juli 2019 is de muziektent officieel geopend door wethouder André van de Burgwal en dorpsdichter Brigitte Veltman.

De redactie van Barneveld.nieuws.nl heeft een filmverslag gemaakt van de opening van de muziektent.

Muziekgezelschap De Harmonie heeft de Barneveldse Muziektent in 1932 laten bouwen door middel van een inzamelingsactie. Vanwege de cultuurhistorische waarde heeft het college vorig jaar besloten om de muziektent te behouden en te renoveren. Een deel van de opbouw van de muziektent is afgebroken om de fundering in de vloer te kunnen herstellen. Daarna is ook het hout van de opbouw hersteld en de muziektent in zijn geheel opnieuw geschilderd. Nu de herstelwerkzaamheden zijn afgerond, kan er weer worden opgetreden in de muziektent.

De Harmonie: 140 jaar muziek
De muzikale invulling van de officiële opening op maandag 15 juli werd verzorgd door het Barnevelds Philharmonisch Orkest (BPhO), een van de orkesten van Muziekgezelschap De Harmonie. Dit jaar viert De Harmonie namelijk 140 jaar muziek in Barneveld en laat dat zien met verschillende muzikale en niet-muzikale activiteiten.

De Barneveldse Muziektent biedt een mooi buitenpodium voor cultuurparticipatie

De gemeente Barneveld kijkt graag samen met omwonenden en met betrokken partijen naar welke activiteiten op het gebied van (amateur)kunst en evenementen in de muziektent kunnen plaatsvinden. Drie enthousiaste inwoners hebben zich al aangemeld om hierover mee te denken.

Wil u ook meedenken over de programmering in de Barneveldse Muziektent? Neem dan contact op met cultuurmakelaar Karelien Druijff, telefonisch via 06-29183249 of per e-mail via [email protected] Karelien is maandagavond 15 juli ook aanwezig bij de opening van de muziektent om kennis met u te maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen