Wereld Eidagen 2019 op het Torenplein Barneveld

De Wereld Eidagen in Barneveld hadden dit jaar een ander concept namelijk een internationale tint.

Het evenement van zaterdag 12 oktober was van 11.00 uur tot 15.00 uur op het Torenplein in Barneveld. Buitenlandse studenten van het Poultry Expertise Centre maakte onder regie van Huub Oudshoorn eiergerechten uit hun eigen land.

Kees Cornelissen, voorzitter van de Wereld Eidagen Barneveld, vertelde enthousiast over de inzet van de studenten. “Het is leuker dan het NK omelet-en uitsmijter bakken. De samenwerking met het Poultry Expertise Centre, een Barnevelds instituut voor onderzoek, onderwijs voor het bedrijfsleven van de pluimveesector is een succes”.

Financieel was het niet gelukt om dit jaar het NK omelet- en uitsmijter bakken te organiseren.

De studenten die dit jaar aan het bakken of koken waren, kwamen uit Sri Lanka, Ethiopië, Ghana, Somalië en Nigeria. Ze wonen intern op de campus in Barneveld en vinden het interessant iets naast hun studie te doen. Bezoekers konden de gerechten proeven.

Er waren nog veel meer activiteiten, Kinderen konden geschminkt worden, het Pluimveemuseum was aanwezig en de foodtruck van de Rabobank. Bijna alle horecagelegenheden uit Barneveld serveerden speciale eierhapjes.

De Eierkoningin en -prinses uit Woudenberg waren ook op het evenement te vinden. Zij maakten als eerste een ei gerecht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen