112

Drie aanhoudingen na wilde achtervolging in Barneveld

Foto: Politie Barneveld Facebook

Barneveld. De politie heeft op dinsdagavond 5 november rond 23.00 uur drie mannen aangehouden na een wilde achtervolging in Barneveld.

Agenten zagen de drie rijden op de A1 bij Barneveld en kregen na controle kenteken de melding dat de auto mogelijk werd gebruikt door auto-inbrekers. Bij het inzetten om het voertuig aan te houden ging het trio de A30 op richting Ede. Een ander voertuig van de politie neemt de aanhouding over.

Het drietal negeerde het stopteken van de politie en even later werd er een laptop uit de auto gegooid. De politie zet met signalering de achtervolging in.

Wat volgt is een achtervolging in de bebouwde kom met een gevaarlijke snelheid. Even later kwam de vluchtauto plots tot stilstand. Twee mannen sprongen uit de auto en begonnen te rennen.

Een persoon werd in het voertuig aangehouden, andere agenten gingen achter de andere verdachten aan en wisten één van de vluchters al snel in de kraag te vatten. Even later werd het derde persoon bij een bedrijf in de kraag gevat.

Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd op verdenking van meerdere snelheidsovertredingen, gevaarlijk rijgedrag en negeren stopteken. Het drietal is ingesloten.

Bron Facebook politie Barneveld

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen