Corona besmettingen blijven stijgen in gemeente Barneveld

Het aantal corona besmettingen in de gemeente Barneveld is gestegen naar 37.2 per 100.000 inwoners. Dat meldt het RIVM maandagmiddag 30 maart 2020 om 14.00 uur.

In de gemeente Barneveld is nu sprake van besmetting van 22 personen.

Overzicht aantallen in Nederland

Het coronavirus heeft al zeker 864 levens geëist in Nederland, een toename van 93 sinds zondag, blijkt uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het RIVM krijgt de sterftecijfers van de GGD’en in het land. Het werkelijke aantal overledenen ligt hoger. In de eerste plaats worden sterfgevallen soms pas na enkele dagen doorgegeven. Daar komt bij dat lang niet iedere besmetting wordt vastgesteld door een test. Als iemand die niet is getest door het virus komt te overlijden, komt dat niet terug in de statistieken.

Duiding

Net als de afgelopen dagen is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Over een aantal dagen kan geconcludeerd worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking van het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen onder gemelde patiënten, en daarmee hoe goed de genomen maatregelen werken.

https://www.rivm.nl/coronavirus-kaart-van-nederland-per-gemeente

De verspreiding van het aantal positief geteste mensen in Nederland wordt weergegeven met een incidentiekaart. De gekleurde vlakken geven niet meer het totale aantal positief geteste mensen weer, maar het aantal per 100.000 inwoners.

Corona dossier Barneveld: https://barneveld.nieuws.nl/dossier/corona-nieuws-uit-barneveld/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen