Stijging van aantal opgenomen patiënten uit gemeente Barneveld in het ziekenhuis wegens COVID-19

In de gemeente Barneveld is nu sprake van 8 personen die zijn opgenomen in het ziekenhuis vanwege COVID-19

Er zijn verschillende manieren om de verspreiding van COVID-19 in Nederland te laten zien. De beste data die er op dit moment zijn, zijn de ziekenhuisopnames per gemeente. Op de kaart te zien het aantal opgenomen personen in het ziekenhuis. De verspreiding laat de woonplaats van de patiënten zien..

Duiding

Vandaag zijn er in Nederland 477 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn vandaag in Nederland 134 personen als overleden gemeld. Het totaal aantal slachtoffers is 1173 mensen. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van Stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus in Nederland. Deze cijfers worden continu  bijgewerkt door Stichting NICE. De cijfers in deze rapportage lopen daarom wat achter op de actuele situatie.

https://www.rivm.nl/coronavirus-kaart-van-nederland-per-gemeente

 

Corona dossier Barneveld: https://barneveld.nieuws.nl/dossier/corona-nieuws-uit-barneveld/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen