College van Scherpenzeel gaat gesprek met de provincie niet aan over fusie Barneveld

Foto: Provincie Gelderland

SCHERPENZEEL – De gesprekken over de fusie tussen Scherpenzeel en Barneveld met de provincie Gelderland zijn door het college van Scherpenzeel afgebroken. Dat nog voor ze begonnen waren met het open overleg.

Scherpenzeel staakt het zogenaamde open overleg omdat ze zegt geen vertrouwen te hebben in de procedure. De provincie Gelderland zet de procedure wel door, maar dan zonder medewerking van Scherpenzeel. Het is dan ook zeer ongewoon dat de procedure zo verloopt.

Het college van Scherpenzeel wil zelfstandig blijven, ze denken niet beter af te zijn bij Barneveld. De provincie Gelderland vindt al lange tijd dat in Scherpenzeel de bestuurskracht ondermaats is en dat de inwoners met het oog op de toekomst financieel beter af zijn als ze bij Barneveld gaan. Dit is wat het college van Scherpenzeel betwist.

Afgelopen maandag publiceerde de gemeente Scherpenzeel een rapport van onderzoeksbureau BMC waarin staat dat ‘er aantoonbare verbeteringen zijn in de bestuurskrachtopgaven’.  Het college van Scherpenzeel ziet dan ook geen enkele reden voor een fusie met Barneveld en staakte het open overleg.

Gedeputeerde van de Provincie Gelderland Jan Markink, ‘vindt het jammer dat Scherpenzeel uit het overleg was gestapt, juist nu was de kans om de zelfstandigheid van Scherpenzeel te presenteren en te onderbouwen, het is een gemiste kans voor Scherpenzeel’.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen