VVD Barneveld stelt vragen aan B&W over tegemoetkomingsregeling voor verhuurders van sportaccommodaties

VVD Fractie Sandra Reemst
VVD Fractie Sandra Reemst
Foto: VVD Fractie Sandra ReemstVVD Fractie Sandra Reemst

De VVD Fractie Sandra Reemst heeft schriftelijk vragen aan het College van Barneveld gesteld over de tegemoetkomingsregeling voor verhuurders van sportaccommodaties in de gemeente Barneveld.

De VVD is verheugd te lezen dat de Rijksoverheid met een tegemoetkomingsregeling voor verhuurders van sportaccommodaties komt. Het betreft de periode tussen 1 maart en 1 juni 2020. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de verhuurders en indirect dus de huurders lucht kan geven in deze moeilijke tijd.

De Gemeente Barneveld wil graag ondersteuning geven bij het aanvragen. Voor zover alleen maar een positief geluid. Maar deze regeling wordt door de gemeente Barneveld op 30 september gepubliceerd op de site en stond op 1 oktober in de Barneveldse Krant met als einddatum 4 oktober a.s. voor het indienen van de aanvraag.

De VVD heeft de volgende vragen:

  1. Waarom staat op de site van Rijksoverheid de einddatum van 14 oktober voor het aanvragen?
  2. Op de site van de Rijksoverheid staat als termijn voor indienen van de aanvraag tussen 15 september en 14 oktober. Wanneer was deze regeling bij de gemeente Barneveld bekend?
  3. Mocht deze regeling pas laat bij de gemeente Barneveld zijn doorgekomen, is het dan mogelijk te vragen om deze termijn te verlengen?
  4. Mogen wij uit deze korte termijn waarin de subsidie moet worden aangevraagd ook concluderen dat de tegemoetkoming ook snel wordt toegekend en overgemaakt naar betrokken? Tot slot willen wij vragen om nieuwe regelingen in verband met COVID-19 zo snel mogelijk te publiceren. Het liefst vaker dat één keer. Het zou jammer zijn wanneer de aangeboden regelingen niet optimaal worden benut.

VVD Fractie Sandra Reemst

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen