GRATIS BIJEENKOMST ‘KINDEREN OPVOEDEN IN DIGITALE TIJDPERK’

Foto: Shutterstock

Donderdagavond 15 oktober vindt de (coronaproof) interactieve informatiebijeenkomst over mediaopvoeding plaats in de Bibliotheek in Barneveld.

Specialist mediaopvoeding Marije Lagendijk van Bureau Jeugd en Media leidt de deelnemers rond langs de leukste en beste apps, games en video’s voor jonge kinderen. Deze kunnen ter plekke worden uitgeprobeerd. Tevens geeft ze adviezen hoe een kind veilig en verantwoord online kan meedoen. De bijeenkomst is gratis en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden kan via de ticketshop op www.bibliotheekbarneveld.nl.

Uitdagingen in de opvoeding
Mobieltjes, tablets en online spelletjes. Ze zijn niet meer weg te denken uit het leven van onze kinderen. Opvoeden in het digitale tijdperk zet je als ouder voor uitdagingen waar je nog niet eerder mee te maken gehad hebt. Hoe lang mag mijn kind eigenlijk achter een scherm? Welke apps zijn geschikt voor mijn peuter? Ook krijg je adviezen en tips hoe je ervoor kunt zorgen dat media op een positieve manier bijdragen aan de ontwikkeling van je kind. Daarbij komen vragen aan de orde als: welke vaardigheden leren kinderen via digitale media en welke juist niet? Hoe zorg je voor veilige online speelruimte? En hoe kun je je kind zelf aanleren op tijd te stoppen met media?

Er is ook gelegenheid om ervaringen met andere ouders uit te wisselen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen