Carbidschieten of niet?

Foto: Koen Roumen on Foter.com

Begin deze maand kwam de gemeente Barneveld met het verbod op carbidschieten en vreugdevuren tijdens de jaarwisseling vanwege de Corona verboden.

Na veel ophef hierover, ging de gemeente overstag en liet onmiddellijk daarna weten dat carbidschieten op het eigen erf wél is toegestaan en dat het verbod alleen zou gelden voor grotere evenementen.

Op zich duidelijk of toch niet? Het blijkt zo te zijn dat de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) het carbidschieten op eigen erf toelaat, dus dat stuk had ook nooit verboden kunnen worden of de APV had aangepast moeten worden. Natuurlijk geeft burgemeester Asje van Dijk ook meteen aan dat de regels in het kader van de pandemie veroorzaakt door het SARS-CoV-2 virus wel nageleefd moeten worden. En op de vragen van de gemeenteraad werd er dan ook maar meteen bijgezegd dat een groep niet groter dan 4 personen mag zijn of een gemeenschappelijk huishouden en alleen in het buitengebied.

En daar zit dus nu net de kneep: alléén in het buitengebied. Mensen met een erf binnen de dorpsgrenzen, niet behorende tot het buitengebied, mogen dus niet carbidschieten, ook niet op het eigen erf.

De burgemeester heeft nog expliciet erbij gezegd, dat men in het kader van de Corona crisis het carbidschieten beter helemaal kan vergeten dit jaar. U bent dus gewaarschuwd.

KhamakarPress

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen