Veluwe Fietsvierdaagse Otterlo van 5 tot en met 9 juli 2021

Foto: fietsvierdaagse Otterlo

INSCHRIJVEN BIJ VOORKEUR VIA DE WEBSITE (voor 3 juli)

Otterlo: de poort van de Veluwe.

Vanuit Otterlo de Veluwe ontdekken, waar je kunt genieten van rust, ruimte en natuurlijk de prachtige natuur.

Een zeer afwisselend landschap van bossen, vennetjes, zandverstuiving en uitgestrekte heidevelden. Genieten van de Veluwe kan het beste op de fiets.

Bekijk en like nu ook onze Facebook

Maandag zijn we te gast in het Nationale Park De Hoge Veluwe en kunt u dit nader ontdekken. Een bezoek aan het parkrestaurant en -winkel, het museonder en het Kruller Muller museum met beeldentuin behoort tot de mogelijkheden. De 60 km. gaat ook door het Nat.park Veluwezoom en de natuurgebieden Loenermark en het Deelerwoud. Met een hoogteptofiel van 522 meter is dit een pittige tour.

Dinsdag rijden we door de Zuid-Veluwe. De Ginkelse- en Ederheide, landgoed Quadenoord. U doorkruist de Airborne landingsgebieden bij Ede, Renkum en Wolfheze. De 60 km. doet de Wageningse berg en de uiterwaarden van de Rijn en Oosterbeek aan. Met een hoogteprofiel van 586 meter is de 60 km. ook deze dag een pittige tour.  Alle afstanden gaan weer richting Otterlo door het natuurgebied Planken Wambuis.

Woensdag rustdag

Donderdag fietsen we naar Radio Kootwijk via Boswachterij Kootwijk en het Kootwijkerzand, langs schaapskooi Hoog Buurlo. Via Kootwijk door de uitgestrekte heidevelden en vennetjes naar Stroe. De 60 km. gaat via Nieuw Millingen over de heide naar Garderen, via Speuld en Drie door het Speulder- en Sprielderbos. Vanaf Garderen naar Stroe rijden we langs de Beeldentuin met zandsculpturen, zeker een bezoek waard. Vanaf Stroe door de prachtige grove dennenbossen met heuvelachtige fietspaden via de Harskamp weer terug naar Otterlo.

Vrijdag fietsen we de Molenroute(s). De 25 km. gaat naar molen De Hoop in Lunteren. De 40 km. gaat via het middelpunt van Nederland met en mooi uitzicht over Barneveld, naar de Doesburgermolen. De 60 km. gaat in Ede langs de Concordiamolen en de Keetmolen. Door de Gelderse Vallei naar Veenendaal waar de Nieuwe molen en de Vriendschap te bezichtigen zijn. We gaan weer via Ederveen en Lunteren, molen De Hoop en uitkijktoren De Koepel richting Otterlo.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen