#WeekvandePleegzorg | Hulp bieden als steungezin

Foto: CJG Gemeente Barneveld

BARNEVELD – Ieder kind verdient een liefdevolle en veilige plek om op te kunnen groeien. Dit is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend.

U kunt het verschil maken door een kind af en toe bij u thuis op te vangen, of een kind (tijdelijk) in uw gezin op te nemen. Wist u dat u voor een paar uur per week al hulp kunt bieden aan een kind, bijvoorbeeld als steungezin via CJG Connect?

Wat doet een steungezin?

Een steungezin van CJG Connect springt bij om gezinnen die het pittig hebben te ontlasten. Dit doen ze door kinderen een warm welkom te bieden in hun eigen gezin. De ouders kunnen wat op adem komen en de kinderen kunnen zich positief blijven ontwikkelen. De ondersteuning is op basis van vrijwilligerswerk. U kunt bijvoorbeeld een kind naar school of sportles brengen. Of een kind een middag in de week opvangen of af en toe laten logeren.

Wilt u een kind de mogelijkheid bieden om af en toe even bij u thuis op adem te komen? Overweeg dan eens of u als steungezin hulp kunt bieden. Op de website van CJG Connect vindt u er meer informatie over cjgbarneveld.nl/is/hulpaanbod/cjg-home-cjg-connect

 

 

.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen