Jan Hilgerspenning voor Evert Mosterd

Dhr. Evert Mostert en Locoburgemeester Arnold Versteeg.
Dhr. Evert Mostert en Locoburgemeester Arnold Versteeg.
Foto: Barneveld.nieuws.nl

HARSKAMP – De heer Evert Mosterd uit Harskamp heeft op 23 juni de Jan Hilgerspenning van de gemeente Ede ontvangen. Locoburgemeester Arnold Versteeg reikte deze gemeentelijke onderscheiding uit tijdens een receptie tijdens het afscheid van de heer Mosterd als directeur van basisschool De Zaaier in Harskamp.

De heer Mosterd was 34 jaar lang directeur van basisschool De Zaaier in Harskamp en vanuit die functie nauw betrokken bij diverse initiatieven in het dorp. Ook is hij al 34 jaar actief binnen de Hervormde Kerk Harskamp als vrijwilliger.

De Zaaier

Meer dan 30 jaar lang was de heer Mosterd directeur en daarmee het gezicht van basisschool De Zaaier in Harskamp. Naast de reguliere taken van een schooldirecteur is hij altijd zeer betrokken geweest als verbinder tussen de school en de lokale samenleving. Dankzij hem is de school nauw betrokken bij maatschappelijke activiteiten zoals de Aubade op Koningsdag en de herdenking op 4 mei. De Zaaier is een verbindende factor in het dorp en ligt in het hart van de maatschappij.

Hervormde gemeente Harskamp

Naast zijn werkzame leven is de heer Mosterd sinds 1989 actief binnen de Hervormde gemeente Harskamp. Binnen deze gemeente vervulde hij diverse rollen. Zo is hij een lange periode actief geweest als ouderling, is hij diaken geweest en is hij sinds kort ouderling-kerkrentmeester. Binnen de kerkenraad was hij jarenlang scriba en lid van het moderamen. Daarnaast zorgt de heer Mosterd als preekregelaar ervoor dat er iedere week een voorganger is die de eredienst houdt. Vanuit de kerk is hij ook actief als bestuurslid van de plaatselijke bibliotheek.

Uitreiking

De uitreiking vond plaats tijdens de afscheidsreceptie van de heer Mosterd op basisschool De Zaaier in Harskamp.

Jan Hilgerspenning

De Jan Hilgerspenning is een gemeentelijke onderscheiding. De penning staat voor je dromen najagen en nooit opgeven. De ontvanger van de penning draagt een waardevolle bijdrage aan de Edese samenleving. Het is een aanmoediging om een ‘hoogvlieger’ te worden. En een beloning voor doorzettingsvermogen en betrouwbaarheid. De burgemeester van Ede kent de penning toe.

Meer informatie over de penning

Op de website www.ede.nl/lintjes en vragen via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen