Avondwandeling langs de Grebbelinie

Foto: M .Wigtma

Op dinsdag 5 september vindt wederom een avondwandeling plaats (met begeleiding van een gids) langs delen van de Grebbelinie.

Deze avondwandelingen worden georganiseerd door vrijwilligers van de Stichting “Grebbelinie in het vizier” en vinden plaats op iedere eerste dinsdag van de maanden april tot en met oktober.

Iedere wandeling kent een eigen thema. Het thema voor deze maand (september) is kazematten, loopgraven en bunkers. Tijdens deze avondwandeling krijgt u uitleg over de verschillende typen kazematten die in 1939/1940 in de Gelderse Vallei zijn gebouwd en over de aanleg en het gebruik van loopgraven. Ook de inrichting van de Grebbelinie als de Duitse Pantherstellung in 1944/ 1945 wordt uitgelegd.

Het vertrek is om 19.00 uur vanaf het Educatief Centrum Grebbelinie aan de Brinkkanterweg 23A te Woudenberg. De kosten zijn € 4. — per persoon. Vooraf inschrijven is niet nodig.

De eerstvolgende wandeling staat voor 3 oktober op het programma. Dit is de laatste van het seizoen 2023.

Het Educatief Centrum Grebbelinie zelf is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. De toegangsprijs is € 4,–. Kinderen tot 12 jaar (Onder begeleiding) gratis

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen