Een ludieke actie van de 4 musea te Barneveld

Foto: Het Ouden Ambachten museum

BARNEVELD – Voor zaterdag 25 november aanstaande hebben de 4 musea van Barneveld een ludieke actie in petto. De 4 musea zullen deze dag voor de inwoners van de gehele gemeente Barneveld de deuren openen voor slechts 1 euro per persoon. Altijd al even binnen willen lopen bij Museum Nairac, het Pluimveemuseum, het Borduurmuseum of het Oude Ambachten en Speelgoed Museum? Dan is nu de kans… Voor de Barneveldse inwoners…

De musea hebben de handen wederom ineengeslagen en hebben een nieuwe ludieke actie bedacht; bezoek de musea uit eigen gemeente voor slechts één euro per persoon. ‘Op deze manier kan echt iedereen een bezoek brengen aan één of wellicht meerdere musea, die slechts op een steenworp afstand liggen’ aldus Wendy Bakker van het Ambachten Museum.

Extra activiteiten

De 4 musea organiseren ook diverse extra activiteiten op deze bijzondere dag voor de inwoners van de eigen gemeente. Zo kan je deze dag (betaald) Kip schilderen in het Pluimveemuseum.

Pluimveemuseum en is voor de kinderen een verrassing bij vertrek, een gratis demonstratie houtsnijden of borduren volgen bij het Borduurmuseum, een touwslaan diploma halen bij het Ambachten museum of de bijzondere tentoonstelling van Ingrid Simons bezoeken in het Museum Nairac. Maar er is meer… Wat de musea verder in petto hebben kan je dus zaterdag zelf per museum gaan ontdekken.

Het idee

De 4 musea hopen op deze manier alle mogelijke drempels om het museum niet te bezoeken weg te halen en deze dag heel veel inwoners te begroeten in één of meerdere musea. ‘Want je kan er ook twee of drie bezoeken deze dag, er zit geen maximum op deze dag’ zo vertelt Cees Floorijp van het Pluimveemuseum. ‘Hoe leuk zou het zijn om deze dag ook echt honderden bezoekers vanuit de eigen gemeente te kunnen ontvangen deze dag’ vervolgt Margot Welle van het Museum Nairac. ‘We kijken uit naar een succesvolle dag’ sluit Ad van de Bruinhorst van het Borduurmuseum af.

Praktisch

De actie is geldig tijdens de reguliere museumtijden op deze 25e november 2023.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen