Bridge leren: gratis

Foto: Pixabay

Bridge is een kaartspel waar veel mensen plezier aan beleven. Het wordt gespeeld in paren (2 tegen 2), waardoor het vaak ook een sociale functie heeft.

Om bridge te kunnen spelen moet je de spelregels kennen. Daarvoor zijn er live cursussen, zoals die ook in Lunteren door de bridgeclub worden gegeven.

Gratis e-mailcursus

Vanaf deze maand is er ook een e-mailcursus beschikbaar gesteld door een groep enthousiaste landelijke bridge docenten. Deze cursus is helemaal gratis en je krijgt er ook nog een gratis persoonlijke coach bij.

Het werkt heel simpel: je meldt je aan en je krijgt de eerste les per e-mail. Die bestudeer je in je eigen huiskamer en in je eigen tempo. Als je vragen wilt stellen kan dat ook per e-mail. Als je aangeeft de les begrepen te hebben, krijg je de tweede les opgestuurd en zo door. Na de 5e les speel je al bridge! De lessen daarna leer je vooral om beter te spelen. In totaal zijn er 15 lessen en 2 extraatjes.

Bridge als spel

Deze cursus is bedoeld om mensen het mooie spel te leren. Het is niet per se de bedoeling om dat in clubverband te doen. In Nederland zijn ca. 75.000 mensen lid van een bridgeclub, maar naar schatting 750.000 mensen spelen thuis bridge. De drempel om te beginnen is best hoog; je moet echt wel wat leren of een cursus doen om het spel te kunnen spelen. Dit initiatief wil die drempel verlagen.

Aanmelden

Aanmelden kan op het landelijke adres www.bridgeservice.nl of via [email protected]

Dat laatste adres heeft als voordeel dat een lokale coach je vragen beantwoordt en de lessen opstuurt. Als er voldoende belangstelling voor is kan die lokale coach ook suggereren om eens met zijn 4-en live te gaan oefenen met bridgen.

Ingestuurd via schrijf je mee?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen