112

Controle op fietsers in Barneveld Centrum

Controle in Centrum Barneveld 28 febr.24.
Controle in Centrum Barneveld 28 febr.24.
Foto: Barneveld.nieuws.nl

BARNEVELD – Op woensdagmiddag 28 februari 2024, heeft wijkagent Dick van Hunnik en BOA Wim Pater controle gehouden op het fietsverbod in het Centrum van Barneveld.

De laatste tijd waren er veel klachten van winkeliers en winkelend publiek van fietsers in het winkelgebied. Het is namelijk verboden om na 12.00 uur te fietsen in het winkelgebied.

Vooral de elektrische fietsen zijn een ergernis, ze rijden op die fietsen met hoge snelheid door het winkelend publiek. Dat de controle door de wijkagent en BOA noodzakelijk waren bleek wel, er zijn in een paar uur tijd vijftig bekeuringen uitgedeeld van 60 euro per stuk.

Bij de vraag van de agent aan de overtreders, “van wist u het niet dat er vanaf 12 uur een fietsverbod is? Antwoorden 90 procent dat ze dat wel wisten.”  De overtreding van het fietsend publiek, heeft dus met mentaliteit te maken. De wijkagent sprak ook zijn zorg uit over het gedrag in het verkeer in Barneveld en het buitengebied, “Wij scoren veel te hoog in de ongevallen cijfers, ook door het rijden met alcohol op, of andere verdovende middelen, en dat is jammer!”

Wijkagent Dick van Hunnik en BOA Wim Pater

 

Voor wijkagent Dick van Hunnik, was deze controle zijn laatste dienst, hij gaat per 1 maart 2024, van een welverdiend pensioen genieten. Op de vraag, wordt het dan stil om u heen, was het antwoord, “O nee zeker niet, nog genoeg plannen en dingen om te doen.” Wij wensen Dick van Hunnik een hele fijne tijd toe.

Ook voor BOA Wim Pater was dit zijn laatste dienst in het openbaar, zijn uniform gaat uit en hij gaat voorlopig nog achter de schermen werken als BOA voor de gemeente Barneveld.

We wensen Dick van Hunnik en Wim Pater veel geluk in hun volgende fase van het leven en bedanken hen voor hun dienstbaarheid aan de gemeenschap van Barneveld.

Wijkagent Dick van Hunnik “Laten we allemaal ons steentje bijdragen aan een veiliger Barneveld Centrum. Fietsen in het winkelgebied na 12 uur is verboden en kan gevaarlijk zijn voor zowel fietsers als voetgangers. De recente controle heeft laten zien dat er nog steeds veel overtreders zijn, ondanks dat de regels bekend zijn.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen