Barneveld door Musical 40-45 zakelijk beter op de kaart

Presentatie Musical 40-45 2023
Presentatie Musical 40-45 2023
Foto: Chris ouboter

Barneveld – Op dinsdagavond 09 april 2024, was er in het kader van het nieuwe toeristische seizoen 2024 een bijeenkomst van ondernemers in de Midden Nederland Hallen in Barneveld.

Op de plek waar in september de Nederlandse versie van muziektheater 40-45 in première gaat, vieren ondernemers de opening van het toeristisch seizoen. “De musical gaat dit jaar een grote rol spelen voor Barneveld”, voorspelt ’toeristisch voorman’ Wilco de Jong van Visit Regio Barneveld.

Directeur Maaike Winkels van Studio 100 houdt de aanwezigen voor dat er in totaal de komende jaren potentieel 2.8 miljoen Nederlanders naar Barneveld kunnen komen om de musical te bezoeken. “We brengen zeven á acht voorstellingen per week, waarbij er telkens 1650 bezoekers in de zaal kunnen zitten”, legt ze uit. Uit cijfers die achter haar op een groot scherm te zien zijn, blijkt dat de helft van de bezoekers zou willen blijven eten in en rond Barneveld. 39 procent overweegt zelfs een overnachting. “Het biedt volop kansen voor de horeca.”

Het klinkt ondernemers goed in de oren. Een groot aantal van hen blijkt al maanden te broeden op plannen om musicalbezoekers te verleiden ook hun horecabedrijf te bezoeken. “Ik denk dat de musical Barneveld echt in de spotlight zet”, zegt burgemeester Jacco van der Tak. “Dit is goed voor onze lokale economie.” Timo Kruft, de eigenaar van de Midden Nederland Hallen, vat het als volgt samen: “Barneveld is straks naast kippendorp ook bekend als musicaldorp.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen