Orgelconcert Martin Mans in Lunteren

Martin Mans
Martin Mans
Foto: Joyce Mans

Op dinsdag 16 juli 2024 geeft de bekende organist Martin Mans een orgelconcert in de Hersteld Hervormde Kerk – Bethelkerk – in Lunteren.

Op het programma staat een reeks improvisaties over psalmen en geestelijke liederen. Daarnaast brengt hij populaire klassiekers ten gehore en speelt hij improvisaties op verzoek. Bij de ingang kan iedere bezoeker een verzoek indienen.

Enkele programmatitels zijn: improvisatie over psalm 108, Lied voor de Vox Humana, Nimrod uit Enigma en De Moldau. Martin heeft zich sinds zijn jonge jaren toegelegd op het improviseren op het kerkorgel en zijn eigen stijl ontwikkeld. Zijn improvisaties worden in vele uithoeken van de wereld beluisterd.

Via zijn YouTube-kanaal zijn de online-concerten die tijdens de pandemie zijn ontstaan te beluisteren en te bekijken. Vele psalmen en aansprekende liederen passeren de revue en Martin geeft tekst en uitleg over zijn improvisaties. Het orgel van de Bethelkerk heeft een grote hoeveelheid stemmen waarmee sprekende registraties kunnen worden gemaakt. De orgelliefhebber krijgt een gevarieerd programma geboden.

Bijzonderheden

Data: dinsdag 16 juli 2024

Locatie: Hersteld Hervormde Kerk (Bethelkerk), De Haverkamp 1, Lunteren

Aanvang 20.00 uur

Toegang online € 11, = (€ 12,50 aan de kerk)

Reserveren kan op: www.martinmans.nl of op: 06-25391903

Achtergrond Martin Mans (1965)

Als jonge jongen van 12 jaar kreeg Martin Mans zijn eerste vaste aanstelling als organist in Melissant op Goeree-Overflakkee. Sinds 1995 is hij als organist verbonden aan de Breepleinkerk in Rotterdam.

Martin treedt daarnaast vaak op in het buitenland en is een graag geziene organist in onder andere Zuid-Afrika, Canada en Amerika.

Hij heeft veel inspiratie opgedaan en muziek uitgewisseld tussen de continenten. Martin is van jongs af aan bezig geweest zijn improvisatietalent te ontwikkelen en heeft met zijn composities velen luisteraars weten te bereiken. Naast zijn liefde voor het orgel is hij een gepassioneerde dirigent. Hij heeft twee grote, Nederlandse mannenkoren onder zijn hoede waar hij al meer dan 30 jaar dirigent van is. Daarnaast dirigeert hij het Canadese mannenkoor Libertas. Dat koor zetelt in Ontario onder de rook van Toronto. Enkele malen per jaar gaat hij heen en weer voor repetities en concerten. Een bevlogen dirigent.

In 2010 kreeg Martin een ridderorde vanwege zijn muzikale en culturele verdiensten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen