Ares Tech Ede neemt Vakbekwaamheidscentrum Barneveld over

02 okt , 12:26 Nieuws
sander van snippenberg
BARNEVELD - Aeres Tech in Ede neemt het Vakbekwaamheidscentrum Barneveld (VCB) over.
VCB verzorgt al ruim tien jaar verschillende opleidingen voor kraanmachinisten, veiligheidstrainingen en bijscholing voor beroepen in het (verticaal) transport.
“Met deze overname werken we als Aeres Tech aan uitbreiding van onze activiteiten en kwaliteitsverbetering. Zo kunnen we nog meer bedrijven helpen aan goed opgeleide en gecertificeerde medewerkers”, zegt directeur Jenny van den Bovenkamp van Aeres Tech.
Directeur Henry van den Brink van VCB laat weten dat de overname, “vooralsnog niet zorgt voor operationele veranderingen voor de klanten van VCB. Het trainingsaanbod blijft op hetzelfde vertrouwde hoge niveau. Ongewijzigd blijven ook de aanmeld- en inschrijfprocedures. Voorlopig, zeker tot eind 2025 – zal Van den Brink de trainingen zelf blijven coördineren.”
Naar verwachting zal hij als directeur daarna een stap terugzetten. Tot die tijd blijft de naam VCB gehandhaafd en onderzoeken VCB en Aeres Tech op welke manier het meeste samenwerkingsvoordeel kan worden behaald.
Voor Aeres Tech is de overname volgens Van den Bovenkamp een logische stap, ook omdat eerder het Verticaal Transport Centrum (VTC) onder de paraplu van Aeres Tech is ondergebracht. “Wij maken ons aanbod hiermee beter, flexibeler en uitgebreider.”