Dierendagactie Aeres MBO Barneveld: ‘Pas op, overstekende kamelen!’

04 okt , 11:07 Nieuws
aeres
BARNEVELD - ‘Wie ontwerpt het origineelste verkeersbord voor overstekende kamelen?’
Die oproep doet Aeres MBO Barneveld vandaag op Dierendag.
“Studenten en medewerkers houden er al lang rekening mee. Maar wie voor het eerst Aeres MBO Barneveld bezoekt, is het aan te raden een paar extra minuten op te tellen bij de reistijd. Je loopt namelijk het risico voor een dichte kamelenoversteekplaats te moeten wachten’’, meldt de school voor dierverzorging aan de Barnseweg.
“Op hun gemakje lopen de kamelen en alpaca’s rustig van hun stal naar de hoefdierenweide. De dieren zijn het gewend. Elke ochtend en aan het einde van de middag is dit een vast ritueel. Maar wat bij de oversteekplaats nog ontbreekt, is een duidelijke mededeling dat de spreekwoordelijke ‘spoorbomen’ dicht gaan.
Daarom houden we een wedstrijd wie het origineelste ontwerp voor een verkeersbord maakt. Het verkeersbord moet duidelijk maken dat er kamelen oversteken, met daarbij de vraag aan bezoekers om even te wachten. Zodra het winnende verkeersbord is geproduceerd, krijgt het een plek bij de kamelenoversteekplaats.’’
Inzendingen voor de Dierendagactie kunnen voor maandag 14 oktober per mail gestuurd worden naar [email protected].
“De winnaar krijgt vrijdag 18 oktober bericht. Het ontwerp zal daarna ook op onze website en sociale mediakanalen te zien zijn.’’
Aeres MBO Barneveld heeft als enige school in Nederland een dierentuinvergunning. In totaal leven er op de campus ongeveer tweeduizend dieren.