Grote verkeerscontrole langs de A1 bij Stroe

23 okt 2021, 10:45 Nieuws
luciano de graaf
STROE - De politie heeft met assistentie van de douane, een droneteam en politiespeurhonden gisteravond een grootschalige controle gehouden bij Stroe. Het onderzoek was gericht op voertuigencriminaliteit, witwassen van geld en het vervoer en het gebruik van verdovende middelen.
De controle ter hoogte van Stroe en Kootwijk duurde van 15.00 uur tot 21.00 uur. Eén persoon had nog voor 1200 euro aan openstaande boetes op zijn naam staan, hij werd meegenomen naar het politiebureau om deze direct te betalen. Bij een andere bestuurder werden drugs een mes aangetroffen. Beiden zijn door de politie in beslag genomen. Ook onderging de bestuurder een speekseltest welke positief uitsloeg. Een bloedproef werd ter plaatse afgenomen door een verpleegkundige van de GGD.
Vier bestuurders verloren hun kentekenplaten omdat er sprake was een ongeldig kentekenbewijs of omdat het een ongeregistreerd voertuig betrof. Andere bekeuringen werden er uitgeschreven voor onder andere losse lading, mobiel bellen, onvoldoende rechts houden en gladde banden.
Bij de controle waren diverse interne en externe partijen aanwezig. Onder andere Team Verkeer Oost Nederland, Basisteam Apeldoorn, de Landelijke Eenheid en het Droneteam waren hierbij aanwezig. Daarnaast sloot ook de Douane aan. Ook waren er van zowel de Douane als de Politie speurhonden aanwezig, getraind in het opsporen van verdovende middelen en tabak. Zowel de politie als de douane hebben tijdens de controle veel belangrijke informatie kunnen vergaren op het gebied van voertuigcriminaliteit, wat gebruikt kan worden voor verschillende onderzoeken.
Foto Bronvermelding: Luciano de Graaf