Loop mee met de Bevrijdingsvuurestafette op 5 mei 2020

Foto: Barneveld.nieuws.nl

In 2020 vieren we 75 jaar bevrijding. Dat is voor de loopgroep Run2DayRunners Barneveld een reden om dit jaar met de Bevrijdingsvuurestafette groots uit te pakken.

Doel is om op 5 mei met minimaal 75 lopers, liefst het dubbele, met het bevrijdingsvuur op het Raadhuisplein aan te komen.

Daarvoor hebben we het volgende bedacht.

We starten de estafette met 15 lopers. Deze lopers gaan in estafettevorm langs alle Barneveldse dorpen (Kootwijk, Kootwijkerbroek, Stroe, Garderen, Voorthuizen, Zwartebroek, Terschuur, De Glind, Barneveld).

Vanuit Wageningen, via Bennekom, Ede, Wekerom, Harskamp, gaan we naar Kootwijk (1e stopplaats).  Vervolgens (over de Stroese hei) naar Kootwijkerbroek, Stroe, Garderen. Hier is een 2e stop. Daarna dwars door Boeschoten en Apeldoornsestraat naar Voorthuizen. We hebben dan ongeveer 60 kilometer afgelegd. Aankomst in Voorthuizen rond 09:45 uur.

Hier wordt de groep lopers aangevuld met 5 langeafstandslopers. Op 20 km voor de finish komen er max. 10 langeafstandslopers bij. Dit is bij Kruising Zelderseweg/Vrouwenweg.

Op 10 km voor het einde (kruising Hessenweg/Schoonderbekerweg) komen er 20 lopers bij.

Op 5 km voor het einde komen er 30 lopers bij. Dat is bij de carpoolplaats aan de Scherpen­zeel­seweg (bij Argos).

Met deze 75 lopers gaan we de laatste 5 km afleggen. We hopen om 13:15 uur op het Raadhuisplein te finishen. Vanaf de Begraafplaats mogen ook anderen, bijv. jongeren/kinderen, meelopen. Het is dan nog ongeveer 2 km. Vanaf Torenplein is het nog ongeveer 500 mtr. Ook vanaf die locatie kunnen lopers/lopertjes nog invoegen.

Geinteresseerde lopers kunnen zich inschrijven via de site van Run2DayRunners Barneveld. Telefonisch informatie via Theo van Maanen (06-5167 8300) of Klaas Pol  (06-2220 0003) of via [email protected].

Klaas Pol

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen