Vitens bouwt nieuw pomp- en bedieningsgebouw in Barneveld

Foto: Vitens

BARNEVELD- Drinkwaterbedrijf Vitens start deze maand met de nieuwbouw van een pomp- en bedieningsbouw aan de dr. Willem Dreeslaan in Barneveld.

De werkzaamheden zijn nodig om de drinkwaterlevering in de regio Barneveld voor de toekomst te blijven garanderen. Bouwbedrijf Salverda  en Vitens zetten zich in om overlast van de bouwwerkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. Als alles volgens planning verloopt wordt het werk in september 2022 afgerond.

“Het huidige pompgebouw, behorende tot het drinkwaterreservoir, stamt uit 1970. Om de drinkwaterlevering aan de inwoners van Barneveld en omgeving in de toekomst te kunnen blijven garanderen, moet de installatie worden vernieuwd”, zegt projectmanager Marc Hammink van Vitens. “Maar als je kijkt naar bijvoorbeeld duurzaamheid en onderhoudskosten is het alles afwegende beter om het huidige gebouw nu ook te vervangen door nieuwbouw. Een voordeel daarvan is dat de huidige installatie tijdens de bouw gewoon in bedrijf blijft.”

Nieuwe groeninrichting

Op het terrein is een reservoir aanwezig, waarin drinkwater wordt opgeslagen voor momenten van piekverbruik. “Ook die ‘voorraadkast’ blijft gewoon dienst doen”, aldus Marc Hammink, die aangeeft dat het groen op het terrein opnieuw wordt ingericht. “En als de nieuwbouw in gebruik is genomen wordt het bestaande pompgebouw gesloopt”.

Klaar voor de toekomst

Als alles volgens planning verloopt zijn de bouwwerkzaamheden in het derde kwartaal van 2022 klaar. Vanaf dat moment voldoet het pomp- en bedieningsgebouw aan alle moderne eisen, zodat óók in de toekomst de levering van drinkwater voor de regio Barneveld gegarandeerd blijft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen