Zorgpolis voor minima blijft tóch bestaan

Foto: Barneveld.nieuws.nl

Vorig jaar gaf zorgverzekeraar Menzis aan de speciale zorgpolis voor mensen met een laag inkomen in de gemeente Barneveld per 1 januari 2020 te stoppen. De gemeente Barneveld en Menzis zijn met elkaar in gesprek geweest en tot de overtuiging gekomen dat de samenwerking beslist door moet blijven gaan. Dit betekent dat de collectieve zorgverzekering voor minima voor de gemeente Barneveld toch blijft bestaan.

De gemeente Barneveld biedt mensen met een laag inkomen al een aantal jaren een collectieve zorgverzekering via zorgverzekeraar Menzis. Deelnemers ontvangen hierbij korting op de zorgpremie en de gemeente geeft een financiële bijdrage. Menzis gaf vorig jaar aan de minimapolis alleen nog aan te bieden in gemeenten waar zij veel verzekerden hebben. De zorgverzekeraar kan in deze zogenoemde kernwerkgebieden betere zorgafspraken maken en projecten starten die op de minima doelgroep zijn gericht.

Gemeente Barneveld en Menzis zijn blij dat ze deze bijzondere service nu kunnen blijven aanbieden aan minima in de gemeente Barneveld. “Als je zo’n speciale zorgpolis aanbiedt, wil je ook echt verschil kunnen maken voor die doelgroep. De gemeente Barneveld leek vorig jaar één van de gemeenten waar Menzis niet langer de minimapolis zou aanbieden: de gemeente lag namelijk op de grens van de kernregio van Menzis. Maar gelukkig kunnen we de samenwerking toch voortzetten”, zegt Gijs Rotteveel, Menzis-directeur met als aandachtsgebied Preventie en Partnerships.

Er zijn volgens beide partijen veel inhoudelijke redenen waarom een samenwerking in de minimapolis meerwaarde heeft. Zo zijn de gemeente Barneveld en Menzis onder meer partners in de regionale samenwerking Foodvalley. Regio Foodvalley is tevens mede-ondertekenaar van de preventiecoalitie in de Gelderse Vallei, een regionale doorvertaling van het landelijke Preventieakkoord. Bovendien verzorgt het Menzis zorgkantoor de langdurige zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) voor de inwoners van Barneveld. De gemeente Barneveld en Menzis kijken uit naar de verdere uitdieping van de samenwerking, zeker ook op het gebied van preventie.

Wethouder André van de Burgwal is blij met de constructieve gesprekken met Menzis en met het continueren van de zorgpolis voor minima. “Het is een belangrijk instrument om de verzekeringspositie van onze kwetsbare inwoners te verbeteren en om zorgmijding te voorkomen. Bovendien blijkt uit onderzoek dat de doelgroep heel tevreden is over de prijs, de informatievoorziening, de service én de zorgpolis met een hoog cijfer beoordeelt.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen