BOEKSTARTCOACH OP CONSULTATIEBUREAU VOORTHUIZEN EN KOOTWIJKERBROEK

Foto: Bibliotheek Barneveld

De consultatiebureaus in Voorthuizen en Kootwijkerbroek en de Bibliotheek Barneveld gaan samenwerken door de inzet van een BoekStartcoach. Deze gaat het voorlezen aan kleine kinderen bij ouders stimuleren waardoor de woordenschat en spraak van de baby’s en peuters beter ontwikkeld wordt. Vanaf donderdag 27 juni 2019 is om de twee weken bibliotheekmedewerker Josette Takkenberg als BoekStartcoach aanwezig op het consultatiebureau in Voorthuizen tussen 8.45 en 10.15 uur. Vanaf donderdag 4 juli is zij om de twee weken op hetzelfde tijdstip aanwezig op het consultatiebureau in Kootwijkerbroek.

Josette is voor vragen over voorlezen of geschikte voorleesboekjes, ook op donderdag van 14.00 tot 17.00 uur bij de informatiebalie op de eerste verdieping van de Bibliotheek Barneveld bereikbaar.

Voorlezen loont!

Uit onderzoek blijkt dat voorlezen aan baby’s wel degelijk loont. Kinderen die vanaf hun geboorte worden voorgelezen, scoren hoger op taalontwikkeling en het spreken. Al na vijftien maanden zijn er positieve effecten te meten op de woordenschat. Daarnaast is het ook een warm moment samen met je kind, geeft het baby’s informatie over de wereld om hen heen, oefent het de luistervaardigheid en het concentratievermogen en prikkelt het voorlezen de fantasie en sociaal-emotionele vaardigheden.


BoekStart onderdeel van landelijk stimuleringsprogramma

BoekStart is ontwikkeld door Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek dat onderdeel is van het programma Kunst van Lezen en wordt gefinancierd door het ministerie van OCW. Alle bibliotheken doen mee aan dit programma. De Bibliotheek Barneveld werkt hiervoor samen met de gemeente Barneveld. Alle jonge ouders ontvangen van de gemeente een brief met daarin de informatie over BoekStart en het gratis lidmaatschap van de Bibliotheek voor je baby. Bij inschrijving ontvang je het BoekStartkoffertje met twee boekjes en voorleestips.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen