Wethouder Van Daalen overhandigt blijk van waardering aan pleeggezin

Foto: Gemeente

BARNEVELD- Op dinsdag 3 november reikte wethouder Hans van Daalen een dinercheque uit aan pleeggezin familie Bouw uit Barneveld.

Alle pleeggezinnen in de gemeente Barneveld ontvangen zo’n cadeaubon per post. Daarmee toont de gemeente haar waardering voor alle pleegouders die een kind opvangen dat voor kortere of langere tijd niet meer bij zijn of haar ouders kan wonen.

Van woensdag 28 oktober tot en met woensdag 5 november 2020 is de landelijke Week van de Pleegzorg. De week is bedoeld om te laten zien wat pleegzorg is, wat er van pleegouders gevraagd wordt en hoe belangrijk pleegouders zijn. De hoop is dat meer mensen zich gaan aanmelden. Waardering meer dan verdiend Wethouder Van Daalen: “Wij vinden het enorm waardevol dat er in de gemeente Barneveld mensen zijn zoals de familie Bouw. Mensen die het mogelijk maken dat kinderen bij wie een veilige woonomgeving (tijdelijk) ontbreekt toch in een warme familieomgeving op kunnen groeien.

Pleegouders maken daadwerkelijk een verschil. En daarom bezorgen wij bij al onze pleegouders een dinercheque. Zij hebben dit meer dan verdiend en ik wil ze hartelijk bedanken. Wanneer het in deze coronatijd weer mogelijk is, kunnen ze genieten van een ontspannen avond uit. De bon is namelijk geldig tot en met december 2021.”

Dankbaar

De heer Bouw: “Het pleegouderschap kwam op ons pad. Er was en is ruimte in ons hart en huis om vanuit onze Bijbelse levensvisie op deze wijze dienstbaar te zijn aan onze naasten. Het is soms best pittig, maar tegelijkertijd uitdagend en dankbaar om kinderen in ons gezin weer te zien opbloeien.” Mevrouw Bouw: “We ontvangen veel terug van de kant van (ex)-pleegkinderen en hun ouders. Het zou mooi zijn als meer mensen zich aanmelden als pleegouder, want er zijn nog altijd meer pleegouders nodig.” Meer informatie Er zijn veel mogelijkheden om vrijblijvend met ervaringsdeskundigen te spreken.

Ook het Centrum voor jeugd en gezin kan meer informatie geven over hoe pleegzorg werkt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen