Corona-uitbraak Nieuw Avondrust Voorthuizen onder controle

Foto: Google Streetview

VOORTHUIZEN – De corona-uitbraak bij woonzorgcentrum Nieuw Avondrust in Voorthuizen is onder controle. Dat schrijft Omroep Gelderland op haar site. Tijdens het derde testweekend zijn geen nieuwe besmettingsgevallen opgedoken. Dat zegt bestuurder Tamara de Kroon van Zorggroep Ena.

Het corona-virus heeft in totaal voor 112 besmettingen gezorgd onder personeel en bewoners. Zestien bewoners zijn overleden aan de gevolgen van het virus.

Het personeel van Nieuw Avondrust krijgt professionele hulp aangeboden om de afgelopen periode te verwerken. “Er is een coach beschikbaar waar iedereen gebruik van kan maken. Personeel kan haar bellen, een wandeling met haar maken en noem zo maar op.”

Nu het coronavirus grotendeels uit het woonzorgcentrum is verdwenen, geldt voor bewoners dat er weer versoepelingen komen. “We houden ons aan het advies van de overheid. Per dag mag er één bezoeker per bewoner komen. Dat was tijdens de uitbraak niet mogelijk.”

Ook kunnen bewoners weer naar buiten toe en hoeven ze niet per se in hun kamer te blijven. “Maar dat gaan we wel gefaseerd per afdeling en verdieping doen. Zo beperken we de stromen in huis.” Voor één afdeling geldt nog wel isolatie. “We hopen deze week dat we ook daar kunnen versoepelen”, legt De Kroon uit.

Bron Omroep Gelderland

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen