Deze maand ontving Infina Uitvaartzorg het keurmerk “Eerlijke Uitvaarten”

Foto: Alberta Vink

Ze is daarmee één van de eerste uitvaartverzorgers in Barneveld en omgeving die dit keurmerk gekregen heeft. Maar wat betekent dat precies, een eerlijke uitvaart?

Alberta Vink-Star, uitvaartbegeleider en eigenaar vertelt: “Eerlijke Uitvaarten is een keurmerk dat alleen uitvaartbedrijven mogen voeren die aangetoond hebben dat ze 100% transparant zijn. Transparant betekent dat een nabestaande precies weet wat het kost als ze een uitvaartverzorger inschakelen.

Je krijgt helder inzicht in de totale kosten voor de uitvaart, maar ook in de afzonderlijke onderdelen ervan. Maar het belangrijkste is dat ik als uitvaartverzorger geen winst maak op de losse onderdelen van de uitvaart.” Alberta vertelt verder: “Wat ik betaal aan mijn leveranciers, reken ik door aan de klant. Er zit dus geen winst op bijvoorbeeld, kisten, vervoer, advertentie, bloemen en de rouwkaart.”

Open en eerlijke werkwijze
Deze transparantie past goed bij Infina Uitvaartzorg. Alberta: “Mijn werkwijze is altijd open en eerlijk en daarom vind ik het belangrijk dit keurmerk te hebben. Zo weten nabestaanden namelijk zeker dat ze geen onnodige extra kosten maken. Na het overlijden van een naaste krijgen de nabestaanden al met zoveel keuzes te maken. Zij moeten zich op dat moment geen zorgen hoeven te maken over dit soort zaken.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen