Twee weken busvervoer in plaats van trein Arnhem en Utrecht

31 jul , 12:09 Nieuws
trein edenieuwsnl scaled
EDE – Vanaf afgelopen maandag 29 juli ’24 tot en met 13 augustus ’24, rijden er geen treinen van en naar station Ede-Wageningen.
Vervoerders NS en RRReis zorgen voor vervangend busvervoer
Spoorbeheerder ProRail gaat in deze periode onder meer de oude reizigerstunnel slopen. Er komt een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel. Daarnaast wordt gewerkt aan het stationsgebouw, sporen en perrons.
Dit zijn de gevolgen voor de treinreizigers:
Reizigers tussen Utrecht Centraal en Arnhem Centraal kunnen omreizen via Den Bosch. Dat levert een extra reistijd van ongeveer 45 minuten op.
Reizigers tussen Amersfoort Centraal en Arnhem Centraal kunnen omreizen via Deventer, met een extra reistijd van ongeveer 30 minuten.
Tussen Driebergen-Zeist en Arnhem rijden zowel een rechtstreekse snelbus als een stopbus, waarbij de snelbus rechtstreeks van Driebergen-Zeist naar Arnhem gaat en de stopbus stopt in Driebergen-Zeist, Veenendaal-de Klomp, Ede-Wageningen en Arnhem Centraal.
Er rijdt een pendelbus tussen Wolfheze en Ede-Wageningen.
De intercity tussen Utrecht Centraal en Driebergen-Zeist blijft rijden, net als de sprinter tussen Wolfheze en Arnhem.
ICE-treinen, die normaal via deze route rijden, worden omgeleid, waardoor ze 30 minuten eerder vertrekken of later aankomen.
Na 20:00 uur rijden er minder intercity's tussen Arnhem Centraal en Nijmegen en de nachttrein tussen Utrecht Centraal en Arnhem wordt vervangen door een nachtbus.
Station Ede - Wageningen is in deze periode alleen via de zuidzijde te bereiken. NS adviseert reizigers om vlak voor hun reis de NS Reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd.