112

Grote controle door politie en overheidsdiensten op de A1 bij Stroe

Foto: Politie

STROE – Bij een grote politiecontrole op donderdagavond 8 februari 2024, op de A1 bij Stroe in samenwerking met De Belastingdienst, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de Koninklijke Marechaussee, douane, de Eenheid Landelijke Expertise en Operaties (LX), en de gemeente Barneveld, zijn honderden boetes uitgeschreven, auto’s in beslag genomen en belastingschulden geïnd.

Burgemeester Jacco van der Tak was ook enkele uren aanwezig bij de overheidsoperatie die tot doel had, om de ondermijnende (en zware) criminaliteit aan te pakken.

Op de locatie langs de snelweg A1 werden veel voertuigen en inzittenden gecontroleerd, waarbij gebruik werd gemaakt van vaste en mobiele kentekencamera’s en een drugshond van de douane. Die werd onder meer ingezet voor de controle van vrachtwagens. Motorrijders van de politie leidden de voertuigen naar de controlelocatie. Verder reden er in de omgeving opvallende en onopvallende voertuigen rond die letten op signalen die wezen op criminele activiteiten.

De Belastingdienst ontdekte tijdens de controle, personen aan met grote belastingschulden, 124.000 euro daarvan is direct is geïnd. De dienst nam verder twaalf auto’s in beslag vanwege openstaande schulden.

Zeven mensen werden door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs en alcohol. Andere reden met een ongeldig verklaard rijbewijs of konden geen rijbewijs tonen. Ook de politie nam een aantal auto’s in beslag, waaronder een zogeheten spookvoertuig. Dat is een niet geregistreerde auto met buitenlands kenteken, die door criminelen worden gebruikt om anoniem te blijven. De overheid houdt geregeld dergelijke controles, gericht op ondermijnende criminaliteit.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen