Problemen met leerlingenvervoer

Foto: Barneveld.nieuws.nl

Per maandag 21 augustus is het leerlingenvervoer in Ede, Barneveld, Nijkerk, Renswoude en Scherpenzeel naar de Valleihopper gegaan. In totaal gaat het om 1.000 kinderen. Een deel van de kinderen die niet zelfstandig naar school kan, heeft problemen met het vervoer. Deze kinderen, die met taxibusjes naar hun school gaan, komen te laat op school of moeten zelfs thuis blijven. Tientallen leerlingen, ouders en docenten hebben daar last van gehad.

Deze kinderen, die met taxibusjes naar hun school gaan, komen te laat op school of moeten zelfs thuis blijven. Tientallen leerlingen, ouders en docenten hebben daar last van (gehad).

Wij zijn ons er van bewust dat dit bijzonder vervelend is en veel ongemak met zich meebrengt. Daarom hebben we gisteren onmiddellijk actie ondernomen.  Er is gisterenavond spoedoverleg gevoerd tussen alle wethouders uit deze gemeenten. Ook is uitgebreid gesproken met een aantal partijen die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering. Zij hebben alles in het werk gesteld om ervoor te zorgen dat alle kinderen vandaag naar school vervoerd kunnen worden. Alle ouders hebben hierover maandagavond een email gehad, met daarin de vermelding van een noodnummer bij onverhoopte problemen. De eerste signalen zijn dat het dinsdagochtend beter is gegaan maar dat nog niet alle problemen zijn opgelost.

Deze week wordt hard gewerkt aan verdere verbeteringen. De overstap naar een andere vervoerder gaat gepaard met veel veranderingen voor alle betrokken partijen. Andere routes, taxibusjes en ook andere chauffeurs. Daar hoort natuurlijk een periode van gewenning bij. Maar het feit dat een aantal kinderen niet (op tijd) naar school kan is onacceptabel! De Valleihopper biedt namens de gezamenlijke gemeenten excuses aan alle leerlingen, ouders en docenten die last hebben (gehad).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen