Leerlingenvervoer in Barneveld niet op orde Burger Initiatief Shane Lasscher stelt vragen aan de gemeenteraad

Foto: Barneveld.nieuws.nl

Onze fracties hebben verontrustende berichten vernomen over het leerlingen vervoer van maandag 21 augustus 2017. Maandag was de eerste dag waarop het leerlingenvervoer in onze regio via de regiecentrale Transvision is geregeld.

Tevens is vandaag de eerste schooldag. Wij krijgen berichten over leerlingen die niet zijn opgehaald, leerlingen die te laat zijn opgehaald, ouders die niet weten wie hun kind op gaat halen en dit alles bij een zeer kwetsbare doelgroep. Transvision uit Capelle aan de IJsel is gecontracteerd als regiecentrale door Food Valley. Vanaf vandaag zijn zij verantwoordelijk voor het aansturen van het leerlingenvervoer.

  1. Hoe lang loopt dit contract?
  2. Waarom is gekozen voor een regiecentrale en ligt de regie niet bij de vervoerders zelf?
  3. Heeft Transvision voldoende capaciteit om het leerlingenvervoer te regelen?
  4. Is er op tijd gestart om deze transitie in goede banen te leiden en wat is de rol van Foodvalley en de gemeente Barneveld hierin?
  5. Is het college het met ons eens dat een eerste schooldag al voldoende stress met zich meebrengt en dat het wellicht verstandiger was geweest deze transitie op een ander moment te laten plaatsvinden? Het gaat hier om een zeer kwetsbare groep waarbij vertrouwen en regelmaat van een groot belang zijn. Dat vertrouwen heeft nu een flinke deuk op gelopen. Is het juist het dat de routes maandag niet op orde waren?
  6. Is het juist het dat veel leerlingen daardoor niet op school zijn aangekomen?
  7. Is het juist dat er door tijdsgebrek en het ontbreken van informatie geen kennismakingsgesprekken zijn gedaan, terwijl die wel waren toegezegd?
  8. Wat is de rol van Tranvision hierin? In tegenstelling tot de vervoerder is het voor een regiecentrale lastig om persoonlijke criteria mee te nemen in de planning. Bijvoorbeeld dat sommige kinderen beter niet bij elkaar kunnen worden gezet.
  9. Wordt hier door Transvision rekening mee gehouden als dit door de vervoerder wordt aangegeven?
  10. Klopt het dat Transvision dit weekend slecht te bereiken was voor de chauffeurs van de uitvoerende vervoerders?
  11. Zijn er eisen gesteld aan Transvision, bijvoorbeeld dat leerlingen niet langer dan een uur onderweg mogen zijn, of mag Transvision volledig zelf zijn routes bepalen?
  12. Houdt transvision überhaupt rekening met het feit dat het hier gaat om een kwetsbare doelgroep?
  13. Wat gaat de gemeente Barneveld, al dan niet in foodvalley verband, doen op het leerlingenvervoer op zeer korte termijn te verbeteren en het vertrouwen terug te winnen?
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen