CDA maakt zich zorgen over tunnel Kallenbroekerweg Barneveld

BARNEVELD - Vrijdagmiddag 16 november rond 15.35 uur.
BARNEVELD - Vrijdagmiddag 16 november rond 15.35 uur.
Foto: ASMedia

Afgelopen zaterdag 17 november stond er een foto en tekst op Barneveld.nieuws.nl van de vrachtwagen met ruim tweehonderd biggen die zich klem heeft gereden onder het A-30 viaduct op de Kallenbroekerweg.

Maarten Schipper Raadslid CDA Barneveld stelt Raadsvragen

Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen en hebben de biggen het overleefd. Wat de fractie van het CDA opvalt is dat hier wel vaker (onlangs nog op 31 augustus jl.) een vrachtauto is klemgereden ondanks dat er een waarschuwingsbord is geplaatst. Dit waarschuwingsbord staat echter in de berm en bovendien tientallen meters van het viaduct vandaan. Het is dan ook zeer goed mogelijk dat de bebording door vrachtwagenchauffeurs over het hoofd wordt gezien.

Wat bij dergelijke viaducten nog wel eens gebeurt is dat een waarschuwingsbord boven het viaduct wordt geplaatst, waardoor het bord precies in het gezichtsveld van de chauffeurs komt. Aangezien de fractie van het CDA verkeersveiligheid heel belangrijk vindt, en de waarschuwingsborden bij het A-30 viaduct aan de Kallenbroekerweg beter zichtbaar gemaakt kunnen worden, stelt de fractie van het CDA de volgende vragen aan Ben W van Barneveld:

– Deelt u de mening van de fractie van het CDA dat het waarschuwingsbord bij het A-30 viaduct aan de Kallenbroekerweg niet goed zichtbaar is?

– Bent u het met de fractie van het CDA eens dat de waarschuwingsborden die op redelijke afstand van het viaduct staan door verkeersdeelnemers over het hoofd kan worden gezien?

– Bent u bereid om de waarschuwingsborden op het A-30 viaduct te plaatsen, zodat de waarschuwingsborden voor verkeersdeelnemers beter zichtbaar zijn?

– Bent u het met de fractie van het CDA eens dat met het plaatsen van een waarschuwingsbord op het viaduct de verkeersveiligheid toeneemt?

– Zijn er bij u meer viaducten binnen de gemeente bekend waar het waarschuwingsbord slecht zichtbaar is?

– Ziet u nog andere mogelijkheden die een bijdrage kunnen leveren aan het vergroten van de verkeersveiligheid bij viaducten binnen de gemeente? Zo ja, bent u dan voornemens deze mogelijkheden aldaar toe te passen?

Namens het CDA Maarten Schipper Raadslid CDA Barneveld

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen