Verkeersmaatregelen aanleg rondweg Voorthuizen (N303)

Foto: Gemeente

De komende maanden wordt de gemeentelijke rondweg, de Heuvelrandweg, verder aangelegd. Zowel bij de Rubensstraat als de Apeldoornsestraat wordt een rotonde aangelegd om de Heuvelrandweg te verbinden met de bestaande wegen.

Werkzaamheden Rubensstraat in november
Bij de begraafplaats Diepenbosch wordt de rotonde aangelegd. Vanwege de werkzaamheden is de Rubensstraat tot medio november afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. (Brom)fietsers en voetgangers houden doorgang bij de Rubensstraat en worden geleid langs het werkvak. Tijdens de afsluiting van de Rubensstraat worden eerst de kabels en leidingen verlegd. Aansluitend vinden de wegenbouwkundige werkzaamheden plaats.

Bereikbaarheid begraafplaats Diepenbosch
Te voet of per (brom)fiets is begraafplaats Diepenbosch bereikbaar via de Rubensstraat. Als u met de auto van en naar de begraafplaats wilt, kunt u hier vanuit het noorden naar toe rijden. U kunt omrijden via de rotonde in het centrum, de Hoofdstraat en de nieuwe rondweg N303 Voortse Ring.

Tijdelijke route rouwstoeten
Tijdens de afsluiting van de Rubensstraat geldt er een gewijzigde route voor de rouwstoeten. Deze route is alleen beschikbaar tijdens de uitvaarten. De rouwstoeten hoeven op deze manier de werkzaamheden niet op korte afstand te passeren.

Aanleg nieuwe rotonde Apeldoornsestraat september en oktober
De Heuvelrandweg sluit aan op de Apeldoornsestraat. Daar wordt de nieuwe rotonde gefaseerd aangelegd. In eerste instantie werken we buiten de rijbaan en leiden we (brom)fietsers via het zuidelijke fietspad. Vervolgens wordt onderstaande fasering uitgevoerd.

Fase 1: verkeershinder vanaf maandag 16 september tot maandag 30 september 2019
• (Brom)fietsers worden geleid via het zuidelijke fietspad.
• Doorgaand gemotoriseerd verkeer gaat middels verkeerslichten om-en-om over één rijbaan langs het werkvak bij de nieuw aan te leggen rotonde.

Fase 2: afsluiting vanaf maandag 30 september t/m zaterdag 5 oktober 2019
• Zowel (brom)fietsers als gemotoriseerd verkeer worden omgeleid.
• Tuincentrum Ganzenbeek is bereikbaar vanuit oostelijke richting.

Dassentunnel
Een dassentunnel wordt aangelegd circa 300 meter ten oosten van de nieuwe rotonde Apeldoornsestraat Deze activiteiten combineren we met de werkzaamheden van de rotonde.

Vragen
Voor vragen over de uitvoering van dit project kunt u contact opnemen met de Omgevingsmanager, via 06-23 63 66 63. Daarnaast bent u van welkom voor vragen tijdens de inloop in het informatiecentrum aan de Baron van Nagellstraat 108. Zij zijn open elke 1e woensdag van de maand van 15.30-17.30 uur. Of plan een afspraak in voor een bezoek. Informatie over het project de Nieuwe rondweg Voorthuizen (N303) en de wegwerkzaamheden vindt u op de website van de gemeente Barneveld.
https://www.barneveld.nl/…/…/nieuwe-rondweg-voorthuizen-n303

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen