Het Schaffelaar Erf in de race voor erfgoedprijs

Foto: Erfgoed Gelderland

Het Erf in Barneveld maakt kans op de Gouden Gelderse Roos. Deze prijs is bedoeld voor initiatieven die Gelders erfgoed nieuw leven in blazen.

Het Erf ligt naast Kasteel De Schaffelaar en omvat een kunstatelier, kinderopvanglocatie, IVN – Natuureducatie, dagbestedingslocatie en vergaderplek. Ook zullen er in de toekomst regelmatig markten en andere passende evenementen plaatsvinden.

Kinderboerderij en natuurspeelplaats

Kinderboerderij Schaffelaar opent begin oktober haar deuren. Voor de langere termijn zijn er plannen voor een natuurspeelplaats, horeca en een media-belevingscentrum. Zo moet het Erfgebied uitgroeien tot een plek waar inwoners van de gemeente Barneveld en regio elkaar ontmoeten.

Het Erf ontving deze zomer een nominatie voor de prestigieuze erfgoedprijs. Om de prijs in de wacht te slepen heeft het Barneveldse project twee kansen. Allereerst is er een juryprijs, die wordt toegekend door erfgoed deskundigen en daarnaast is er een publieksprijs.

Online stemmen op Het Schaffelaar Erf

Stichting Vrienden van het Schaffelaarpark, een nauw betrokken Bestuur, roept iedereen in Barneveld op om Het Schaffelaar Erf te steunen. Dat kan door online een stem uit te brengen via https://erfgoedgelderland.nl/gelderseroos/het-schaffelaar-erf/ Stemmen kan nog tot en met 4 oktober. Dit najaar wordt bekend welke Gelderse erfgoedprojecten dit jaar de Gelderse Roos ontvangen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen