Inloopavond Bestemmingsplan Woudse Erven I op 1 donderdag 5 maart

Foto: Gemeente Barneveld

Donderdagavond 5 maart  is er een inloopbijeenkomst van de gemeente Barneveld over het bestemmingsplan Woudse Erven 1 voor belanghebbenden.  De bijeenkomst is van 19.00 – 21.00 uur in het Van Lodenstein College aan de Lunterseweg 94 in Barneveld. Tijdens de avond presenteren we de ‘verbeelding’ (kaart bij het bestemmingsplan) en de typologiekaart. Bezoekers kunnen vragen stellen en informatie krijgen. Ook liggen er inspraakformulieren om mee te nemen en in te vullen.

Wethouder Aart de Kruijf “met de toekomstige deelwijk Woudse Erven 1 wordt weer een gedeelte van De Burgt ingevuld. Met een prachtig aanbod van duurzame en gevarieerde woningen, van sociale huur tot duurdere koopwoningen en alles hier tussenin. Zo bouwen we voor de toekomst van onze inwoners in de gemeente Barneveld”.

Woudse Erven 1
Woudse Erven  is een toekomstige deelwijk van De Burgt en wordt gerealiseerd binnen 1 tot 2 jaar.

De bouwplannen worden nog uitgewerkt en de verkoop van de woningen worden t.z.t. bekend gemaakt.

Er zal ruimte zijn voor een gevarieerd aanbod van ongeveer 131 woningen. Bestaande uit:

  • 29 sociale huurwoningen
  • 16 sociale koopwoningen tot  € 200.000
  • 15 woningen in de categorie ‘middelduur laag’ met prijzen tussen € 200.000 en € 260.000;
  • 26 woningen in de categorie ‘middelduur hoog’ €  260.000 – €  300.000
  • en 45 woningen in het duurdere segment boven € 300.000.

Duurzaamheid staat voorop in dit nieuwbouwproject. De woningen zijn Bijna-Energieneutraal en aardgasloos.
Ligging

Bij het plangebied gaat het alleen om het noordelijk deel van de Woudse Erven dat aansluit op de Eilanden Oost in het noorden en de Burgthoven in het westen. De Nederwoudse weg is de scheiding. Aan de oostzijde loopt het gebied tot aan de nieuwe hoofdontsluitingsweg die vanaf Eilanden Oost direct met een bocht gedeeltelijk wordt doorgetrokken.

Ontsluiting

De Burgemeester van Diepeningenlaan wordt gedeeltelijk doorgetrokken en ontsluit de oostkant van de nieuwe wijk. Aan de westkant van de wijk komt een ontsluiting op de Nederwoudseweg. Hierdoor krijgt ook de wijk Eilanden-West via Woudse Erven een betere aansluiting op de Burgemeester van Diepeningenlaan.

Fietsontsluiting
De Nederwoudseweg krijgt na de ds. Fraanjeschool een nieuwe aansluiting op de doorgetrokken Burgemeester van Diepeningenlaan. Ter hoogte van de Burgthoven wordt de Nederwoudseweg voor een klein gedeelte als straat ingericht waarna het richting de school de Burgthof over gaat in een fietsverbinding.

 Groen en water

De centrale wijkontsluitingsweg splitst het woongebied in tweeën. Aan beide zijden van de weg zijn drie woonclusters. Daaromheen is het groen en komt er wateropvang in de vorm van wadi’s en waterberging.

 Vervolgstappen

Na de presentatie op deze avond ligt het voorontwerp Bestemmingsplan ter inzage van 6 tot en met 19 maart . Het plan is in te zien bij het servicepunt Bouwen, Wonen en Leefomgeving in het gemeentehuis. De officiële bekendmaking is te downloaden via https://www.barneveld.nl/over-barneveld/bekendmakingen/ Voor het indienen van een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken via (0342) 495 335. Ook kunt u het Bestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl

Meer informatie

Vanaf donderdag 20 februari kan een ieder zich inschrijven voor de digitale nieuwsbrief op de projectpagina barneveld.nl/deburgt  Voor meer informatie  kunt u bellen met de gemeente Barneveld, via t. 14 0342 of mailen naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen