Wegwerkzaamheden | Vellerselaan, Bankivalaan en Tusolaan

Foto: Gemeente

In de komende maanden (16 maart t/m 26 juni) krijgen de Vellerselaan/Bankivalaan/Tusolaan in de woonwijk Veller hun definitieve inrichting.

De tijdelijke asfaltverharding maakt plaats voor de herkenbare rood-bruingebakken klinkers. Ook beplantingsvakken, verlichting en parkeerplaatsen voor auto’s en fietsers worden ingericht volgens het definitieve schetsontwerp. Om het gebied goed bereikbaar te houden tijdens de werkzaamheden, voeren we het werk in fases uit.

Definitieve inrichting lanen Veller begint op 16 maart

In de komende maanden krijgen de Vellerselaan, de Bankivalaan en de Tusolaan in de woonwijk Veller hun definitieve inrichting. De tijdelijke asfaltverharding maakt plaats voor de herkenbare rood-bruingebakken klinkers. Ook beplantingsvakken, verlichting en parkeerplaatsen voor auto’s en fietsers worden ingericht volgens het definitieve schetsontwerp. Om het gebied goed bereikbaar te houden tijdens de werkzaamheden, wordt dit werk in fases uitgevoerd. De werkzaamheden duren in totaal 14 weken.

Start fase 1 op 16 maart, 3 weken omleidingsroute

Op 16 maart starten we met werkzaamheden aan het weggedeelte tussen de Vellerselaan/Bankivalaan waar de nieuwe sporthal aan ligt. Dit gedeelte is dan ongeveer 3 weken afgesloten. De kruispunten aan weerszijden worden later ingericht. Doorgaand verkeer wordt omgeleid. Tijdens de werkzaamheden zijn de aangrenzende opritten van woningen niet bereikbaar voor de auto. De voetpaden zijn wel toegankelijk voor voetgangers.

Vervolgfases

In de tweede tot en met de vierde fase worden de Bankivalaan, Tusolaan en de kruispunten aangepakt. Bij elke fase wordt een ander gedeelte afgesloten, zodat het doorgaande verkeer en de omwonenden er zo kort mogelijk hinder van ondervinden.

Communicatie naar omwonenden

Omwonenden krijgen een bewonersbrief over de werkzaamheden en een kaartje met de gefaseerde wegafsluitingen en omleidingsroutes staan. De werkzaamheden duren in totaal 14 weken. Firma Scholman voert het werk uit. Voor vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de gemeente via [email protected] of telefonisch via 14 0342.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden