Mogelijkheden uitbreiding terras in coronatijd

Foto: Barneveld.nieuws.nl

De gemeente wil de lokale horeca maximale mogelijkheden bieden om de oppervlakte van hun terrassen per 1 juni uit te breiden.

Vanaf die datum mogen de terrassen weer open, onder voorwaarde dat bezoekers 1,5 meter afstand houden. Met meer ruimte hebben ondernemers de mogelijkheid meer gasten te bedienen. De maatregelen tegen het coronavirus zijn noodzakelijk, maar voor de horeca lastig uit te voeren. Horecaondernemingen kunnen naar schatting slechts 30 procent van de normale capaciteit ontvangen. Dit is in veel gevallen onrendabel. Het horecateam van de gemeente Barneveld heeft zo’n 160 ondernemers benaderd met de vraag of ze hun terras willen uitbreiden. Ook is hen de vraag voorgelegd hoe ze dat zouden willen doen. Van de ondernemers waarmee contact is geweest, gaf ongeveer de helft aan dat ze zo’n uitbreiding graag zou willen.

Vertrouwen en veiligheid

De gemeente Barneveld geeft samen met de Koninklijke Horeca Nederland vorm aan kaders voor verruiming van de terrassen. Uitgangspunten voor deze verruiming zijn: vertrouwen richting de ondernemers en veiligheid voor iedereen. Een vergroot terras mag onder dezelfde vergunningen en voorwaarden worden geëxploiteerd als het oorspronkelijke terras.

Melden en meer informatie

Ondernemers die hun terras willen uitbreiden moeten dit met een tekening melden bij [email protected]. U kunt ook mailen voor meer informatie.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden