Verbodszone voor fiets parkeren in Barneveld

Foto: Barneveld.nieuws.nl

Helaas komt het geregeld voor dat fietsen op een hinderlijke wijze worden gestald op en rond de Schaepsmarkt in Barneveld.

Dit belemmert de doorgang voor voetgangers, maar ook voor mindervaliden. Ook geeft het een rommelig beeld dat fietsen worden geparkeerd op ongewenste plaatsen. De vraag is hoe we deze situatie kunnen verbeteren. Hiervoor heeft de gemeente onderzoek gedaan en maatregelen genomen om het parkeren van fietsen beter mogelijk te maken.

Op en rondom de Schaepsmarkt wordt een verbodszone ingesteld voor fiets-parkeren. Hiervoor wordt de bestaande verbodszone uitgebreid. Deze verbodszone geldt nu al bij het station. Binnen een fietsparkeerverbodszone mag u uw fiets uitsluitend parkeren op de daarvoor aangewezen plaatsen. Dit wordt duidelijk aangegeven aan de hand van borden.

De bestaande rijwielstalling aan de Kapteijnstraat wordt uitgebreid naar circa 130 parkeerplekken. Hierdoor komen er voldoende plekken om de fiets te kunnen parkeren binnen acceptabele loopafstand van de Schaepsmarkt.

De uitbreiding van de fietsparkeerplaats Kapteijnstraat is inmiddels gestart op 6 juli. De uitbreiding combineren we gelijk met het onderhoud aan de bestrating van het naastgelegen parkeerterrein. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Vaarkamp uit Ede. Deze werkzaamheden zijn rond maandag 3 augustus gereed.

Voor het instellen van het fietsparkeerverbod wordt de komende periode een besluit voorbereid op grond van de verordening APV. U heeft de mogelijkheid om te reageren op dit voorstel via [email protected] Bij voorkeur voor 17 juli. Heeft u vragen dan kunt u bellen met 14 0342.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden